Tetoválás a karon – ismerd meg az előnyöket!

Az egyik leggyakrabban felmerülő kérdés, különösen kezdőknél, hogy milyen helyekre érdemes tetoválást rakni.

Ez persze függ attól is, hogy ki milyen környezetben él, illetve milyen elvárásokat támasztanak felé például a munka terén, de azért vannak olyan általánosan bevált testrészek, amelyeket érdemes mindenkinek az elsők között fontolóra venni. Ilyen többek között a felkar és az alkar is. De mégis miért pont ezek?
Az első és legfontosabb ok: nagyon jól néznek ki.

A kar az a testrész, ami a legtöbb embernek feltűnik, ha tetoválás van rajta. Nem csak a tetoválások rajongóinak, de az átlag embereknek a figyelmét is magadra tudod hívni vele, és garantáltan számíthatsz dicsérő szavakra. Ha rendszeresen edzel mondjuk súlyzókkal, akkor egy kartetoválás arra is remekül használható, hogy kiemelje az izmaidat. Ez pluszban azért is jó, mert motivált maradsz, és nem fogod elhanyagolni a rendszeres edzést, hiszen akkor egy idő után már kevésbé lenne látványos a tetoválásod.

A külsőségek mellett azonban van egy másik, sokkal praktikusabb oka is annak, amiért érdemes a kart választani a tetováláshoz: könnyű elrejteni. Lehet, hogy ezt nem szívesen csinálod, elvégre nem azért csináltattál egy menő tetoválást, hogy senki se lássa, de a helyzet az, hogy sok olyan élethelyzet adódhat, amikor jobb nem megmutatni a világnak az alkotást. Bár a tetoválások egyre népszerűbbé és elfogadottabbá válnak az évek során, nem mindenhol tekintenek rá jó szemmel. Ha például egy állásinterjúra mész, és a kérdező nem szereti a tetoválásokat, hatalmas mínusszal indulhatsz nála. Ha például a nyakadra vagy a kézfejedre csináltatsz tetoválást, azt nagyon nehéz elrejteni, viszont ha karról van szó akkor nincs más dolgod, mint felvenni egy hosszú ujjú pólót vagy pulcsit.

Végül de nem utolsó sorban azért is ideális döntés a kar, mert nem olyan érzékeny, mint a test egyéb részei, így kevésbé fájdalmas az elkészítési folyamat. Ez nagyon sokat számít, különösen akkor, ha tapasztalatlan vagy a tetoválások terén.